Hydra

Hydra är en produktivitetsplattform utvecklad av CPAC system, ett resultat av vårt långa samarbete med Volvo CE och framgångarna med Volvo CE Co-Pilot.

Hydra är en diversifierad produkt som stödjer avancerad fordonsintegration för en stor variation av maskiner. Med en frikopplad arkitektur (”de-coupled”) kan den ta flera roller i ett fordon och verka som central fordonsnod och samtidigt utföra uppgifter som central nod i produktivitetsnätverket. Den robusta designen gör Hydran lämplig för många applikationer och den är kvalificerad för on-road, off-road och marin användning.

Med tilltagen beräkningskraft, flexibel mjukvaruplattform och ett omfattande utbud av trådburen och trådlös kommunikation gör Hydra skalbar och anpassningsbar.  Dessutom är hårdvaran modulär, med utökat stöd för kommunikation och low power modes (batteri) som tillval. Stöd för flera pekskärmar garanterar en unik användarupplevelse och möjliggör integration av funktioner från 3e part och de fyra Fakra ingångarna för kamera möjliggör fullständig visuell övervakning runt fordon och kan även användas för att bygga avancerade säkerhetsfunktioner. Hydra tar gärna i en central position i vilket fordon som helst och möjliggör avancerade produktivitetslösningar och uppkopplade tjänster.

Ytterligare egenskaper:
  • Ethernet, CAN, LIN, Bluetooth, LTE och satellitanslutning/telematik
  • Full fordonsintegration för fordonskontroll (ICE eller elektrisk drivlina)
  • Produktivitetslösningar för en stort antal industriella tillämpningar
  • Android-miljö för kundanpassningar och flexibilitet

Frikopplar arkitektur

Hydra-plattformen följer den frikopplade arkitekturstrategin som introducerad med Volvo CE Co-Pilot-plattformen och den möjliggör flera roller för Hydran i fordonets nätverk.

Hydran kan fungera som en plattform i produktivitetsnätverket, vilket förbättrar maskinens effektivitet och avkastning. Och samtidigt fungera som en central nod i fordonsnätverket som säkerställer de grundläggande funktionerna för fordonet.

Frikopplingen mellan fordonsnätverk och produktivitetsnätverk/uppkopplade tjänster sker genom en raffinerad och pålitlig separation av både hårdvara och mjukvara.

Separationen möjliggör en snabb utveckling och funktionstillväxt i produktivitetsnätverket utan att påverka grundläggande funktioner i fordonsnätverket.

Vill du veta mer om
Hydra?

Kontakta Philip Gerdt
philip.gerdt@cpacsystems.se
+46 (0) 733 477 081