Easy boating

CPAC var först på marknaden med att lansera ett helt integrerat elektroniskt styrsystem för båtar över 30 fot. Sedan dess har våra produkter fortsatt att skapa rubriker världen runt.

Automatiserade lösningar

Sedan starten 2001 har vi utvecklat flera produkter som på olika sätt förhöjt upplevelsen för båtägare. Ett exempel är vårt system för direktstyrning där både gasreglage och växellåda ingår. Andra är vårt integrerade kontrollsystem och möjligheten att kunna ankra båten med hjälp av GPS. Men den produkt som fått allra mest uppmärksamhet är Easy boating.

Play Video
cpac_marine_joystick
cpac_marine_joystick

Joysticken som
förändrade världen

Att lägga till vid en brygga eller marina är en av båtägarens mest besvärliga och stressfyllda situationer. Det är ofta mycket trafik, man ska ha koll på sin båt, styra bogpropellern, köra fram och backa, och dessutom styra med ratten. Det kräver en tre fyra armar. Minst.

Där såg vi en möjlighet. Varför inte förenkla hela situationen med hjälp av en joystick? Tänk att kunna flytta båten i alla riktningar med bara ett par fingrar.

Med Volvo Penta satte vi samman ett litet, snabbfotat team som fick arbeta fram en demo. Genom att arbeta småskaligt kunde varje person komma väldigt nära produkten.

 

cpac_marine_joystick

Alla viktiga funktioner som roder, gas, slir och växellåda integrerades i ett enda system med möjlighet att enkelt lägga till fler funktioner i framtiden. Med nya smarta kontroller och ett lättarbetat användargränssnitt blev upplevelsen ännu bättre för båtägaren.

Joysticken som vi kallar för Easy boating blev en symbol för teknisk och affärsmässig utveckling. Tillsammans med Volvo Penta hade vi omdefinierat vad som levereras till båtägarna. Båtägarnas stress är borta och idag kan nästan vem som helst lägga till en båt på 60 fot. Det har blivit en njutning att åka in i marinan och visa upp sig när inget längre kan gå fel.

Nu arbetar vi med att automatisera fler delar, så att exempelvis bränsleförbrukningen kan minskas. Vi vill göra hela båtupplevelsen bättre och mer hållbar.

Nästa case