Elektrifiering

I ett framgångsrikt partnerskap med Volvo Penta och TICO, och i linje med CPACs hållbarhetsambitioner, tar vi nu steget in i segmentet e-mobility. TICO är en nordamerikansk pionjär inom flottservice, terminaltjänster och tillverkning av terminaltraktorer. Volvo Penta är en världsledande leverantör av drivlinor till olika industriella applikationer.

Vårt bidrag till projektet är ett anpassat fordonskontrollsystem för att integrera en elektrisk drivlina från Volvo Penta i TICOs nya terminaltraktor. Framgången i detta projekt tillskrivs ett starkt och nära samarbete mellan TICO, CPAC och Volvo Penta.

CPACs leverans i projektet gjorde det möjligt för TICO att gå från ett analogt kontrollsystem till en modern och digital förarmiljö. CPAC fordonskontrollsystem möjliggör också framtida produktivitetsfunktioner, både för enskilda fordon och fordonsflottor. Med digitaliserade och uppkopplade fordon, genereras enorma möjligheterna att skapa produktivitetshöjande funktioner.

Våra industrialiserade produkter och lång erfarenhet av att utveckla produktivitetslösningar för Volvo Construction Equipment möjliggör kostnadseffektiva lösningar som snabbt kan nå marknaden.

Nästa case